Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac izjavio je da bi američki ambasador Majlk Marfi, nelegitimni Kristijan Šmit i slični svojim malignim uticajima modelirali izbornu volju srpskog naroda, čime unose nemir i narušavaju političke odnose u BiH.

Košarac je ocijenio da su izjave frustriranog američkog ambasadora Majkla Marfija skanalozne i da su prevršile svaku mjeru i upitao na osnovu čega iznosi tvrdnje o neregularnostima na izborima.

On je napomenuo da u izbornom procesu nije bilo primjedbi.

– Uostalom, takozvana CIK koalicija, u kojoj su kadrovi PDP-a i SDS-a, utvrdila je izborne rezultate. O čemu Marfi priča? Ko je uopšte on da to tvrdi? – istakao je Košarac.

On je ukazao da ovo ne radi nijedan ambasador u svijetu.

Košarac je istakao da Marfi želi da bira srpske predstavnike zajedno sa neuspješnim opozicionarima u Srpskoj i nelegitimnim Šmitom.

– Ne, gospodo! Predstavnike Republike Srpske biraju i biraće njeni građani. Predsjednik Milorad Dodik je izbor srpskog naroda u Srpskoj. Tako će i ostati, bez obzira na vaše konstantne napade i provokacije – napisao je Košarac na Instagramu.

Košarac, koji je i član Glavnog odbora SNSD-a, poručio je da su snaga Milorada Dodika građani Srpske. “Shvatite već jednom – narod Srpske je uz Dodika! Naučite konačno tu lekciju”, rekao je Košarac.

Košarac je istakao da je jasno da je predsjednik Dodik meta napada Marfija, Šmita i sličnih nedobronamjernih prema Srpskoj.

– Oni bi da svojim malignim uticajima modeliraju izbornu volju srpskog naroda. Takvim djelovanjem unose nemir i narušavaju političke odnose u BiH. Prestanite sa provokacijama i okanite se Republike Srpske – istakao je Košarac.

Foto: rtrs.tv/Ustupljena fotografija

Izvor: SRNA

Prethodni članakServisna informacija Policijske uprave Doboj za dan 14.01.2024. godine
Naredni članakDanas isplata boračkog dodatka, invalidnina, naknada za tuđu njegu i nezaposlenim roditeljima