Predstavnici Republike Srpske u zajedničkim institucijama nikada neće odustati od interesa Srpske niti će napustiti bilo koji njen stav, poručio je zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac.

– Naravno to nekada ljuti kolege koje dolaze iz drugog dijela BiH. Mi nemamo ambiciju da njih zadovoljavamo i da budemo njima dopadljivi, naša ambicija je da branimo interese Republike Srpske i naša se uloga svodi na odbranu interesa Srpske u institucijama BiH – rekao je Košarac.

Košarac, koji je i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa, naglasio je da Republika Srpska ima ustavni kapacitet i da je svoj suveretnitet unijela u dejtonsku BiH.

– Republika Srpska vrlo jasno promoviše politiku saradnje, dogovaranja, dijaloga, politiku demokratskih rješenja u skladu sa Ustavom i vrlo hrabro na ustavan način definiše i svoje politike, kako u Srpskoj tako i na nivou BiH, apostrofirajući jasan stav da treba, mora i biće vidljiva u svim procesima koji se vode na tom nivou – rekao je Košarac.

On je ocijenio da političko rukovodstvo i institucije Srpske dijele njegovo mišljenje da je saradnja sa predstavnicima Republike Srpske, koja se odvija na svakodnevnom nivou, dobra.

Prema njegovim riječima, pred sjednice Savjeta ministara održava se koordinacija na nivou ministara i zamjenika ministara, a redovne su koordinacije i sa srpskim članom Predsjedništva BiH, predsjednikom Republike Srpske i predsjednikom Vlade Srpske.

– Naša politika u Sarajevu je politika Republike Srpske – zakzaključio je Košarac.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakVišković: Početkom godine o realizaciji investicija od kojih je odustala Njemačka
Naredni članakBubić: Odbrana Dodika još nije dobila odluku glavnog tužioca za izuzeće četiri tužioca