Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac izjavio je da se Elmedin Konaković na jako čudan način, opsesivno i sa nevjerovatnom količinom frustracije obrušio na sve što je srpsko, posebno nakon diplomatskog fijaska u Generalnoj skupštini UN.

“Hajde da razumijemo Konakovićevu potrebu da bude ‘prvi u Bošnjaka’, da konačno izađe iz Alijine i Bakirove /Izetbegović/ sjene… Ali kako objasniti da to uporno pokušava da uradi preko leđa Srpske i svakodnevnim neosnovanim napadima na predsjednika /Republike Srpske Milorada/ Dodika?”, istakao je KOšarac.

On je naglasioda mu je malo bilo i to, pa se razmahao nebuloznim kritikama na račun predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i predstavnika srpskog naroda u regionu.

“Srbi su mu krivi za sve. Nedostaje još da nas optuži za problem globalnog zagrijavanja, pa da glupost bude kompletna. Možda bi i to došlo na red, ali je okupiran pisanjem svojih političkih stavova, koje pod krinkom ‘note’ šalje po regionu i bijelom svijetu. Jednostrano, bez saglasnosti nadležnih institucija, protiv Ustava i Dejtona”, objavio je Košarac na “Instagramu”.

On je dodao da Konaković priča o ulozi Trojke u “jačanju institucija” istovremeno dok njeni predstavnici na najgrublji način krše Ustav, uzurpiraju institucije i zloupotrebljavaju ovlaštenja.

“Organizuje sabor Bošnjaka u Sarajevu, a Svesrpski sabor mu je ogroman problem, jer bi očigledno Srbima da zabrani nacionalnu politiku i zaštitu nacionalnih interesa. Udžbenički primjer neprincipijelnosti i dvostrukih aršina”, konstatovao je Košarac.

On je dodao da je vrhunac paradoksa kada kaže kako “Dodik mora pitati Putina za sastanak u Mostaru”.

“To kaže čovjek čija pamet stanuje u OHR-u i američkoj Ambasadi. Čovjek koji, po sopstvenom priznanju, veže konja gdje mu aga kaže. Konaković. Oličenje suverene američke politike”, naveo je Košarac. 

Foto: rtrs.tv/Ustupljena fotografija

Izvor: SRNA

Prethodni članakPerić Romić: 9. januar ostaje Dan Republike, a proslavom Sretenja proširujemo naš identitet
Naredni članakServisna informacija Policijske uprave Doboj za dan 11.06.2024. godine