Proizvodi za čišćenje lica su postali nezaobilazni dio svakodnevne rutine, a jedan dodatni savjet bi mogao da vam pomogne da iskoristite sve pogodnosti proizvoda koji koristite.

Sve što treba je da potrošite malo dodatnog vremena na pranje lica. Tačnije, šezdeset sekundi.

“Čišćenje od 60 sekundi nije baš novo, ali se ponovo pojavilo. Ideja je jednostavna: umJesto da brzo operete lice, provedite minut (ili više) umasirajući sredstvo za čišćenje u kožu. Ova promjena bi mogla da dovede do manjih pora i svjetlijeg, jasnijeg tena, posebno za one sa kožom sklonom aknama”, objašnjava dr Keli Rid za Huff Post, prenose Novosti.rs.

Duže čišćenje znači više mogućnosti za potpuno čišćenje kože od viška masnoće i prljavštine, ali jedna od najvećih prednosti je to što više vremena daje aktivnim sastojcima dovoljno vremena da prodru u kožu.

Sredstva za čišćenje sa kiselinama za piling kao što su glikolna ili salicilna kiselina, ili ona koja koriste sredstva za čišćenje specifična za akne sa benzoil peroksidom, biće efikasnija kada se ne isperu odmah.

“Većina ljudi pere lice samo oko 15 sekundi i nije dovoljno vremena da se sastojci u sredstvu za čišćenje stvarno aktiviraju”, rekao je dr Džeremi Brauer, dermatolog iz Njujorka.

Foto: Pixabay

Izvor: Nezavisne

Prethodni članakOvih pet napitaka mogu da dovedu do insulinske rezistencije i dijabetesa
Naredni članakJakovljevićeva: Pretjeran unos hrane predstavlja stres za cijeli organizam