Novi napad na srpske povratnike još jedan je dokaz da Srbi u Federaciji BiH nisu bezbjedni i da se na svaki mogući način vrši pritisak na njih da odu sa svojih vjekovnih ognjišta, izjavio je predsjednik Skupštine Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Branimir Kojić.

– To je jasan signal, ali i poruka da oni žele etnički čistu islamsku Federaciju dok se sa druge strane takozvana mađunarodna zajednica, predvođena ambasadama Amerike i Velike Britanije, ali i muslimanski političari, odmah oglašavaju kada se desi neki incident u Republici Srpskoj – istakao je Kojić za Srnu.

On je konstatovao da se sada ne čuju riječi osude od Ramiza Salkića niti Ćamila Durakovića za brugalni napad na srpsku povratnicu Ljeposavu Petković u vozućkom naselju Stošnica.

– Ne čujemo ni osude za nove provokacije, ali i nove poruke koje su nam poslali iz Federacije mašući ratnim zastavama na dan kada su Srbi oplakivali svoje najmilije ubijene u Gostoviću, i to tako što su djeci dali te zastave, valjda želeći da nam pokažu kako vaspitavaju nove generacije – naglasio je Kojić.

On je dodao da se sve to dešava baš u danima kada se sudi Republici Srpskoj, njenim građanima i institucijama, što je dovoljan pokazatelj da su Srbi pod ogromnim pritiskom bez obzira na pol, status u društvu ili godine.

– Tražimo da hitno budu pronađeni počinioci napada na Ljeposavu Petković, ali i odgovorni za provokacije iz Gostovića, jer nam ponovo sole rane koje još uvijek nisu zarasle, ponovo nas ponižavaju i vrijeđaju naše najmilije, a zločinci se slobodno šetaju i smiju u lice preživjelim članovima porodica – poručio je Kojić.

Srpska povratnica u Stošnici kod Vozuće Ljeposava Petković /77/ pretučena je noćas u porodičnoj kući nakon što su joj dva lica sjekirom provalila u kuću i prijetila da će je ubiti.

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Prethodni članakAmbasada Rusije: Pojedini članovi PIK-a, tvrdnjama da je Šmit visoki predstavnik, delegitimizuju UO
Naredni članakPočela isplata penzija za novembar