Predsjednik Skupštine Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Branimir Kojić pozvao je ministra unutrašnjih poslova FBiH Ramu Isaka da otkrije i kazni sve koji svakodnevno napadaju Srbe u tom entitetu.

– Dešavanja u FBiH, odnosno napadi na Srbe, Republiku Srpsku, njene simbole i zastavu , ali i jasno reći da je to svakodnevna pojava – rekao je Kojić.

On je naglasio da, sa druge strane, svi koji se drznu da kažu da je Republika Srpska cjelovita, da je Srebrenica u Republici Srpskoj, bivaju izloženi uvredama, prijetnjama i pritiscima.

Kojić je rekao da traži hitan sastanak sa ministrom unutrašnjih poslova Republike Srpske Sinišom Karanom da bi ga lično upoznao o pritiscima koje trpe porodice srpskih žrtava u Srebrenici, ali i Podrinju.

– Zbog vrijeđanja posredstvom društvenih mreža podnio sam MUP-u Srpske, Policijskoj stanici Srebrenica, prijavu protiv Mehmedalije Bešića, koji se hvali da je savjetnik u federalnom MUP-u na čijem čelu je Ramo Isak – istakao je Kojić.

Kojić je naveo da je Bešić iznio niz uvreda i laži na njegov račun, te da u tekstu pominje i sadašnjeg vozača Ćamila Durakovića /potpredsjednika Republike Srpske/ koji mu je prije 10 godina prijetio.

– Vjerujem da je Bešić instruisan ili od Isaka ili od Vahidina Nalića – Ćamilovog vozača, jer im smeta što govorim istinu o srpskom stradanju, činjenici da je Srebrenica u Republici Srpskoj. Dobro znamo da se Duraković, ali i federalni političari zalažu i vape za pomoć zapadnih ambasada da Srebrenica dobije poseban status – naglasio je Kojić.

On je napomenuo da ovo nije prvi put da je primoran da uvrede i prijetnje prijavljuje policiji.

– Muslimani se po društvenim mrežama hvale kako šamaraju i presreću Srbe, a u medijima pričaju da su oni žrtve u Republici Srpskoj. Neće me zaplašiti, niti na bilo koji način obeshrabriti u mojoj borbi za dokazivanje istine, iako sam gotovo svakodnevno na meti prijetnji i uvreda. Nikada nisam nikoga vrijeđao, nikome nisam prijetio, iako je Duraković lagao da jesam zaposlenima Memorijalnog centra – rekao je Kojić.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakVlada o trenutnim problemima u funkcionisanju IZIS-a
Naredni članakServisna informacija Policijske uprave Doboj za dan 10.01.2024. godine