Ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić poručio je, povodom najnovije presude Evropskog suda za ljudska prava, da nema zaobilaženja Dejtonskog sporazuma, diranja u entitete, niti promjene ustavnog uređenja BiH.

– Јedini dogovor na bilo koje teme može i mora biti vođen unutar BiH. I niko drugi u to ne bi trebalo da se petlja – napisao je Klokić na društvenim mrežama.

Komentarišući izjavu člana Predsjedništva BiH Željka Komšića da je presuda “pobjeda građanskog koncepta”, Klokić je rekao da bi taj političar trebalo da zna da je najnovija presuda iz Strazbura nesprovodiva u BiH.

A da sve bude još gore, naveo je Klokić, ova presuda nije prva, a čini se ni posljednja.

– Do kad ćemo svi biti žrtve potrebe jednog čovjeka da sam sebi da na važnosti na sasvim pogrešan način? – upitao je Klokić.

On je istakao da ne može a da sve to još jednom ne shvati kao prijetnju Republici Srpskoj i građanima Srpske.

– Ali, znate kako kažu – ćeraćemo se još! – poručio je Klokić.

Evropski sud za ljudska prava je, u danas objavljenoj presudi, utvrdio da je došlo do povrede člana jedan Protokola 12 /opšta zabrana diskriminacije/ i Evropske konvencije o ljudskim pravima zbog toga što Slaven Kovačević, savjetnik hrvatskog člana Predsjedništva Željka Komšića, “nije adekvatno zastupljen u Domu naroda Parlamentarne skupštine i Predsjedništvu BiH”.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakDodik i Cvijanovićeva sa ambasadorom Bjelorusije; Istaknut značaj jačanja privrednih veza (FOTO)
Naredni članakOstojić: BORS podržava proteste ispred Suda i Tužilaštva BiH (VIDEO)