U Boljaniću egzistira i radi karate klub Ozrenski sokolovi. Koji okupljaju oko 30 polaznika. Do sada  su nastupili na mnogim takmičenjima u zemlji i inostranstvu i osvojili pregršt medalja. Uprava kluba  na čelu sa Predragom Gajićem predsjednikom i Predragom Đurićem predsjednikom skupštine agilno radi u iznalaženju sponzora. Sa karatistima vrijedno rade treneri Dragan Spasojević i Slaviša Sofrenić.

Trud i rad ljudi u klubu i oko kluba prepoznala je firma Eco global iz Boljanića koja je  donirala trenerke i sportske torbe. To će značiti svim karatistima koji će zablistati u jedoobraznoj opremi na narednim takmičenjima.

Predstavnici Eco globala izašli su u susret i sponzorisali klub. To su učinili na poziv predsjednika kluba Predraga Gajića. Ujedno su zaželili mnogo uspjeha i sportske sreće na takmičenjima. Obećali su da će i dalje pomagati klub u skladu sa mogućnostima.

Ovaj uzorni kolektiv je jedan od  glavnih organizatora seminara Ilije Jorge. Djeluju u okviru Fudokan federacije kao  i ITKF. Učestvovali su na svjetskom prvenstvu ove asocijacije u Beogradu.  Jelena Simić osvojila je drugo mjesto u okviru UKF federacije.

Postojanje kluba znači za mještane Boljanića kako bi njihova djeca imala priliku da  razvijaju tijelo i duh a ujedno i da se druže, a  ne da samo sjede kod kuće  za kompjuterima i telefonima.
RTV Doboj

Nenad Vasić

Prethodni članakDobojlija pijan prouzrokovao saobraćajnu nezgodu u centru grada, pa uhapšen
Naredni članakU Doboju zasad nema gripa