Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske je garant bezbjednosti predsjednika Srpske Milorada Dodika kojeg štiti u punom ustavnom i zakonskom kapacitetu, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Siniša Karan.

Karan je istakao da napadi na ustavni poredak Republike Srpske traju već 30 godina, te da je već duže izložena pritiscima koji se manifestuju na različite načine, uključujući i politički proces protiv predsjednika Republike.

– Taj napad preko tog procesa je vrhunac napada na cijelu Republiku i njene ustavne institucije, stubove, a ključni stub je upravo predsjednik Srpske – rekao je Karan, komentarišući izjavu Dodika da ima otvorene prijetnje u Federaciji BiH.

Karan je dodao da je MUP, upravo zbog prijetnji kojih je bilo i ranije, podigao na najveći nivo bezbjednost predsjednika Republike.

Prema njegovim riječima, postoje posebne uprave koje se bave tim pitanjem sa operativnog i fizičkog aspekta u mjestu njegovog boravka i kretanja.

– Prošle godine smo imali najmanje šest-sedam ozbiljnih prijetnji ugrožavanja bezbjednosti predsjednika Republike i one su sve eliminisane – poručio je Karan.

Karan je pojasnio da se stanje bezbjednosti predsjednika Republike svakodnevno procjenjuje i naglasio da se u ovom trenutku može reći da ozbiljene prijetnje upravo idu iz tog pravca, iz FBiH.

Karan je rekao da MUP Srpske najozbiljnije shvata bilo kakvu prijetnju upućenu predsjedniku Srpske.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakDodik: Zaštitićemo naša nalazišta magnezijuma u Loparama (VIDEO)
Naredni članakStevandić: BiH je zaslužila da uđe u EU