Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan rekao je da je Ministarstvo pravde Republike Srpske došlo do podataka da je Ivica Mišković iz Kaknja u Hrvatskoj, te da treba ući u pravni proces ekstradicije, s obzirom na to da Mišković ima i državljanstvo Hrvatske.

Mišković je pobjegao iz Osnovnog suda u Banjaluci 7. novembra.

Prema Karanovim riječima, intenzivno se radi i na potrazi kineskog državljanina koji je pobjegao iz ekstradicionog pritvora u Trebinju prije dva dana.

– Nije moje da prebacujem odgovornost na druge, ali znate da je u prvom slučaju bio nadzor sudskih policajaca, a u drugom slučaju kazneno-popravne ustanove – rekao je Karan na obilježavanju krsne slave MUP-a Republike Srpske u Banjaluci.

On je dodao da bijeg dva zatvorenika nije bio problem Ministarstva unutrašnjih poslova, ali da Ministarstvo radi na rješavanju ovih problema.

Osnovni sud u Banjaluci raspisao je potjernicu za Ivicom Miškovićem iz Kaknja, koji je nakon izricanja presude za obljubu pobjegao 7. novembra iz zgrade tog suda.

Iz Osnovnog suda saopšteno je ranije da je javno objavljena presuda optuženom I.M. za četiri krivična djela obljuba sa djetetom mlađim od 15 godina i za svako pojedinačno utvrđena kazna zatvora po 14 mjeseci, te je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od četiri godine.

Kada je riječ o kineskom državljaninu, on je pobjegao u nedjelju, 19. novembra, iz Okružnog zatvora u Trebinju, preskočivši zid i ogradu tokom šetnje po zatvoru, koji je poluotvorenog tipa i nije predviđen za takve zatvorenike, rekao je ranije Srni direktor Kazneno-popravnog zavoda Trebinje Zoran Miladinović.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakDodik: Slavimo dan međunarodnog priznanja (VIDEO)
Naredni članakDOBOJ: Do 25. novembra prijave za glasanje na parlamentarnim izborima u Srbiji (FOTO)