Ministar unutrašnih poslova Republike Srpske Siniša Karan i direktor policije Siniša Kostrešević sastali su se danas u Banjaluci sa ministrom za informisanje i telekomunikacije Republike Srbije, Dejanom Ristićem.

Sagovornici su se osvrnuli na uspostavlanje sistema hitnog obavještavanja javnosti u slučaju nestanka maloljetnog lica “Pronađi me” u Republici Srpskoj, te su razmijenili iskustva u navedenoj oblasti.

Ristić je istakao da će Ministarstvo za informisanje i telekomunikacije Republike Srbije pružiti svu potrebnu podršku za uspostavljanje sistema “Pronađi me” kako savjetodavnu tako i tehničku.

Predstavljen je i rad Nacionalnog kontakt centra za bezbіednost djece na internetu i Platforme “Pametno i bezbedno” koja promoviše podizanje digitalne pismenosti, digitalnih kompetencija i digitalne bezbjednosne kulture kod svih građana Srbije, te su razmatrane mogućnosti saradnje u narednom periodu.

Današnji sastanak rezultat je Deklaracije o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda usvojene na Svesrpskom saboru održanom.

Foto: rtrs.tv/ustupljena fotografija

Izvor: RTRS

Prethodni članakMuči vas nesanica? Uz pomoć ovih trikova brzo utonite u san
Naredni članakDOBOJ: Učenici otputovali na jednomjesečnu praksu u Slovačku i Mađarsku