Učenici dobojske Ekonomske škole smjera poslovno-pravni tehničar, informatički tehničar i frizer, njih 13, krenulo je danas na jednomjesečnu plaćenu učeničku praksu u Slovačku i Mađarsku, koja je omogućena u okviru sporazuma o saradnji privrednih komora Srpske i tih zemalja.

Direktor Ekonomske škole Tijana Vasiljević Stokić rekla je Srni da je riječ o sedam učenika smjera poslovno-pravni tehničar, informatički tehničar i frizer, koji će praksu obavljati u Slovačkoj i šest učenika smjera frizer koji idu na praksu u Mađarsku.

Ona je navela da će učenici u Slovačkoj boraviti četiri sedmice, a u Mađarskoj tri, te da je značajno što će tokom plaćenog praktičnog rada dopuniti stečena teorijska znanja.

Profesor Cvijeta Topalović, koja prati učenike frizerskog smjera, rekla je da će četiri učenika treće završne godine i dva iz druge praksu održati u frizerskom studiju u Budimpešti, koji je i prošle godine bio domaćin za grupu učenika ove škole.

Četiri učenika dobojske Ekonomske škole smjera poslovno-informatički tehničar i frizer boravila su 25. maja u Poljskoj na jednomjesečnoj plaćenoj učeničkoj praksi.

Isto tako, šestoro učenika je početkom godine imalo plaćenu učeničku praksu u Novom Sadu, a prošle godine 10 učenika bilo je na praksi u Budimpešti.

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Prethodni članakKaran i Kostrešević sa Ristićem: Podrška za uspostavljanje sistema “Pronađi me”
Naredni članakUpozorenje na lokalne nepogode na sjeveru i istoku Srpske