Savez za promjene nastupiće zajedno na predstojećim izborima što znači da će SDS-u pripasti kandidatura za jednu od dvije ključne funkcije, ističu u Regionalnom odboru SDS-a Sarajevsko-romanijske regije i predlažu da SDS izabere funkciju srpskog člana Predsedništva BiH.

,,Jednoglasan zaključak Regionalnog odbora SDS-a iz Izborne jedinice 8 je da SDS povuče prvi potez, da se opredijeli za mjesto srpskog člana Predsejdništva, a mi predlažemo da to bude Mirko Šarović”, izjavio je nakon sjednice potpredsjednik SDS-a Milovan Bjelica.

Regionalni odbor SDS-a ističe da su gradski odbori SDS-a Banjaluka, Bijeljina i Doboj takođe predložili izuzetno kvalitetne kandidate te da će konačan stav dati Glavni odbor i Predsjedništvo Stranke.

,,I ako ne uvaže naš prijedlog mi ćemo sigurno dati sve od sebe da doprinesemo pobjedi SDS-a”, tvrdi Bjelica i dodaje da Regionalni odbor SDS-a ide na ubjedljivu pobjedu u Izbornoj jedinici 8 za sva četiri nivoa, odnosno za predsjednika Republike Srpske, srpskog člana Predsjedništva te poslaničke liste za Narodnu skupštinu Republike Srpske i Predstavničko vijeće Parlamentarne skupštine BiH.

Mladen Ivanić, biće kandidat PDP-a za jednu od dvije najvažnije funkcije na opštim izborima u Republici Srpskoj. Danas je to zvanično odlučio Glavni odbor. Lider PDP-a tvrdi da je PDP spreman za naredne izbore i da je ova stranka utvrdila svoju izbornu platformu.

“Glavni odbor PDP-a je potvrdio da je Mladen Ivanić, PDP-ov prijedlog za jednu od dvije pojedinačne kandidatura za oktobarske izbore, za srpskog člana Predsjedništva ili predsjednika Republike Srpske.

Danas smo usvojili izbornu programsku platformu, program obnove Republike Srpske, s ciljem stvaranja ekonomije 21. vijeka. Da sačuvamo život u Republici Srpskoj, da stvorimo zdravu i modernu RS, u kojoj zakoni vrijede jednako za sve“, rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

U PDP-u očekuju da se u narednim danima obavi razgovor sa strankama koje čine SzP, kako bi se definisalo ko će biti zajednički kandidati na narednim izborima. Borenović je uvjeren da će Ivanić pobijediti bez obzira o kojoj kandidaturi je riječ i da je u ovom trenutku najvažnije da opozicija definiše koncept koji će donijeti pobjedu.

“Mi preferiramo pobjedu na sljedećim izborima i naravno da članovi Glavnog odbora PDP-a kao i drugih političkih stranaka imaju neku vrstu svojih ličnih aspiracija i viđenja.

Ovdje je najvažnije stvoriti pobjednički koncept u kojem će dva zajednička kandidata imati punu podršku svih političkih stranaka i šireg bloka, nego što to danas čine stranke SzP-e koji će pobijediti”,rekao je lider PDP-a.

(BN)

Prethodni članakVIJESTI IZ RUKOMETNOG KLUBA SLOGA: Dobojlije bruse formu u Makarskoj
Naredni članakKojić: Najteži, a neprocesuirani zločini počinjeni su nad Srbima