Kreatorka sadržaja na TikToku i Instagramu, koja objavljuje pod korisničkim imenom @_boringbb_, godinama je od svoje bake dobijala mnogo poklona.

https://d02e6673a7992587fe7887fc9c6e717c.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-40/html/container.html

Ne samo da joj je baka poklonila svoje starinske spavaćice i haljine, već joj je prenijela i neke korisne informacije o tome kako da čuvate svoju odeću, a da ona duže miriše.

Sa ovim trikom, ne samo da će vaša odjeća nevjerovatno čak i „20 godina“, već vas to neće mnogo koštati.

,,Da li još neko vadi testere mirisa iz časopisa i stavlja ih u fioke da vam odjeća lepo miriše? To sam radila do prije nekoliko mjeseci. Prije neki dan sam bila kod bake, obukla se i izvadila sapun. Pitao sam se „zašto to držiš unutra?’ i rekla je da tako održava da joj odjeća lijepo miriše“, kaže Julija.

,,Navodno ako uzmete sapun, ovaj je od lavande, ali možete da koristite i miris pamuka ili bilo koji drugi, trajaće 15 do 20 godina. Nisam imala pojma, ali pokušavam to nekoliko mjeseci i nevjerovatno je. Moja odjeća miriše nevjerovatno. Obavezno probajte“, dodala je ona.

U sljedećem klipu, Julija je dodala da treba da se uvjerite da je komad sapuna umotan u papir, a ne u plastiku. Nastavila je:

,”Kupite blagi sapun i uvjerite se da je umotan u papir kako bi miris mogao da prođe. Možete ih staviti u ormare i fioke. Sve će mirisati veoma suptilno i trajati godinama.“

Julijin snimak je očigledno impresionirao mnoge jer je brzo prikupio nevjerovatnih 549,4 hiljada pregleda. Mnogi korisnici su željeli da isprobaju trik, a drugi su otkrili da su to radili godinama.

Jedan korisnik je primjetio: „Mogu da potvrdim, imao sam komade sapuna u svojoj komodi skoro 12 godina nakon što ih je mama stavila u njih kada sam bila dijete.“

Drugi korisnik je napisao: „Ovo radim u svim svojim fiokama, ormanima i svemu što je sezonsko. Održava odjeću svježom i sprečava uljeze“, prenosi The Sun.

Foto: Pixabay

Izvor: Nezavisne

Prethodni članakŠta su umnjaci, da li ih treba ukloniti i zašto ih neki nemaju?
Naredni članakŽupljanin: Institucije Srpske da se uključe u rješavanje stečenih prava Srba u FBiH