Pojavile su se nove informacije o iPhone 17 seriji, a tiču se nadogradnje prednje kamere.

Prema navodima analitičara Mingči Kua, Apple se sprema za veću nadogradnju selfi kamere, ali tek kod iPhone 17 serije.

Kompanija iz Kupertina će navodno opremiti iPhone iz 2025. godine senzorom od 24 megapiksela. Ovo predstavlja značajno poboljšanje u odnosu na aktuelnu kameru, s obzirom na to da iPhone 15 ima 12MP senzor s prednje strane.

Kuo dodaje i da bi povećana rezolucija kamere trebalo da ponudi jasniju sliku kao i da obuhvati više detalja. Analitičar tvrdi da će se Apple prebaciti na objektiv sa šest elemenata, što će senzoru omogućiti da ispravi izobličenja i kreira preciznije fotografije.

Takođe performanse kamere u uslovima slabijeg osvjetljenja bi trebalo da dobiju značajnije poboljšanje, a sve ove nadogradnje će imati i svoju cijenu.

Nove objektive za Apple iPhone 17 će obezbjediti tajvanska kompanija Yujingguang, a selfi kamere će biti za oko 100 do 120 procenata skuplje nego 5P sistem objektiva koji ima iPhone 15.

Očekuje se da će se to odraziti i na ukupnu cijenu iPhone 17 serije, koja će biti skuplja.

O iPhone 17 seriji smo čuli i još neke informacije ranije, pa se tako očekuje 48MP telefoto objektiv na iPhone 17 Pro Max modelu, dok bi Pro modeli takođe trebalo da dobiju i Face ID tehnologiju ispod ekrana, prenosi b92.

Foto: instagram.com

Izvor: Nezavisne

Prethodni članakEvo koje marke automobila Nijemci smatraju najpouzdanijim
Naredni članakFacebook i Instagram imaju novi način da vas prate