Visoki sudski i tužilački savjet BiH imenovao je danas nosioce pravosudnih funkcija u Republici Srpskoj i Federaciji BiH.

Za sudije Vrhovnog suda Republike Srpske imenovani su Svetlana Marić, Tatjana Stupar i Aid Hanušić, za sudiju Osnovnog suda u Banjaluci Violeta Panić Aćić, a za sudiju Okružnog suda u Bijeljini Draženko Lugonja.

Za sudije Vrhovnog suda FBiH imenovani su Adnan Baručija, Sanja Јaramaz Dedić, Mirsada Čaušević Dučić i Žana Knežević, za sudiju Kantonalnog suda u Livnu Јurica Babić i Aida Bajrektarević, za sudiju Opštinskog suda u Živinicama Amira Halilović.

– Pri donošenju odluke o imenovanju, VSTS BiH je uzeo u obzir kriterijume, poput stručnog znanja, radnog iskustva i radnih rezultata, stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri, sposobnosti da nepristrano, savjesno, marljivo, odlučno i odgovorno obavlja dužnosti u okviru funkcije za koju se prijavljuje, odnosa sa radnim kolegama, ponašanja van posla, profesionalne nepristranosti i ugleda – naveli su iz VSTS-a.

Pri imenovanju, VSTS BiH, kako se navodi, primjenjuje odgovarajuće ustavne odredbe kojima se uređuju jednaka prava i zastupljenost konstitutivnih naroda i ostalih, te poštuje ravnomjernu zastupljenost polova.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakToplo i sunčano vrijeme pogodovalo voćarima
Naredni članakDOBOJ: Otvorena izložba „Crnjanski-Tuga i svila bijela“ povodom 130 godina od rođenja književnika Miloša Crnjanskog (FOTO/VIDEO)