Budući električni automobili japanske kompanije dobiće novi amblem.

Kompanija ažurira svoj kultni “H” amblem, koji se koristi na svim njenim automobilima od 1981. Novi logo, za koji Honda navodi da predstavlja “dve ispružene ruke”, je minimalistička verzija sadašnjeg H, bez trapezoidnog okvira.

Ovaj novi logo ima upadljivu sličnost sa Hondinim prvim amblemom. Predstavljen 1963. godine (što se može videti ispod), originalni “H” je imao sličan dizajn, iako je bio širi, a ne viši. Taj logo je samo nakratko korišćen u Americi na prvom automobilu koji je kompanija prodavala u SAD, modelu N600 iz 1969, prije nego što je značka redizajnirana 1969.

Honda će predstaviti svoj novi “H” logotip na budućim električnim automobilima serije “0”. Serija “0” je linija električnih vozila sljedeće generacije, čistog dizajna koja će biti predstavljena američkim kupcima počevši od 2026. godine; ti automobili će takođe imati svoj jedinstveni logo, koji se vidi ispod.

Prva dva vozila serije “0” su koncepti koji se zovu Saloon i Space-Hub, limuzina i kombi koji dele sličan futuristički klinasti eksterijer. Limuzina će, potvrdila je Honda, “inspirisati budući proizvodni model za američke puteve”; to će vjerovatno biti prvi put da se novi H amblem može vidjeti na putevima u SAD.

Za sada se ne navodi da li će ovo novo “H” biti upareno sa ispisanom “Honda” oznakom na zadnjoj strani predstojećeg EV SUV-a kompanije, Prologue, ili će Prologue dobiti novu značku sa kasnijim fejsliftingom.

Foto: nezavisne.com

Izvor: Nezavisne

Prethodni članakGdje je u Evropi najbrži, a gdje najsporiji internet?
Naredni članakTri trika kako da na prirodan način obnovite nivo kolagena na licu