Udruženje prevoznika za unutrašnji i međunarodni transport Republike Srpske obratio se danas predsjedniku i premijerki RS Miloradu Dodiku i Željki Cvijanović s zahtjevom da se po uzoru na poljoprivrednike što prije održi sastanak i sa njima.

U pismenom sahjtevu su naveli da su do sada bez uspjeha pokušali da se sastanu sa predstavnicima vlasti Srpske s ciljem da se i  problemi prevoznika riješe na odgovarajući način.

Naglašavaju da su jedina privredna grana koja od države nije dobila ništa, pa čak, kako su naveli, ni termin za razgovor kako bi saslušali probleme s kojima se susreću prevoznici.

“Ova privredna grana je na koljenima i ako ne bude vaše pomoći i razumijevanja prijeti nam nestanak u potpunosti”, naveli su prevoznici.

Tvrde da odavno u Republici Srpskoj postoji nelojalna konkurencija i da nisu u mogućnosti povećati cijene prevoza iako raste cijena goriva.

Žale se i na rad nadležnih inspekcija, poliicje, kao i carinskih službi, što pospješuje, kako navode, kriminal i korupciju.

Na kraju pisma domaći prevoznici izražavaju nadu da njihovi zahtjevi neće završiti u smeću, nego da će naići na razumijevanje kod vlasti RS.

Zahtjev je upućen i resornom ministarstvu, kao i ministarstvu unutrašnjih poslova  Republike Srpske.

(BN)  .

Prethodni članakPoskupljuje gradski prevoz
Naredni članakČlanovi Predsjedništva BiH sa predstavnicima NATO o saradnji