Vlasnici benzinaca i dizelaša mogli bi da dovedu svoja vozila u ozbiljnu opasnost ako naprave ovu grešku kada sjednu za volan.

Automehaničar Skoti Kilmer je otkrio da bi vozači mogli da skrate vijek ulja u svojim automobilima ostavljajući automobil u praznom hodu.

On je upozorio da bi ostavljanje upaljenog motora moglo dovesti do toga da vodena para nema gdje da izađe. Tada ostaje zaglavljena u motoru i zbog toga se ulje brže troši.

„Kada sagorijevate benzin, koji nije ništa drugo do ugljenik i vodonik, jedan od nusproizvoda je vodena para. Zato kada ujutru upalite automobil, često ćete vidjeti kako voda kaplje. To je normalno, to je proizvod sagorijevanja benzina u Zemljinoj atmosferi“, objasnio je Skoti na svom Jutjub kanalu.

„Kada automobil radi u praznom hodu, mnogo te vode ostaje samo u motoru i ulju. Ali kada se vozite autoputom brzinom od 112 kilometara na sat, zagrije se, duva vjetar i sve to ispari“, dodao je on.

„Horni hod smanjuje životni vijek ulja. Ako se na auto putu vozite 112 kilometara na sat, možete mijenjati ulje na svakih 16.000 kilometara ako želite“, otkrio je automehaničar, prenosi Net.hr.

Foto: Pixabay

Izvor: Nezavisne

Prethodni članakSjednica Evropskog savjeta – razgovori i o pokretanju pristupnih pregovora sa BiH
Naredni članakOve godine stižu dva nova AirPods 4 modela