Predsjednik Republičke organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Isidora Graorac poručila je nevladinim organizacijama iz Srebrenice, koje su pozvala na smjenu ministra bezbjednosti u Savjetu ministara Nenada Nešića, da Kristijan Šmit nema legitmitet da radi bilo šta u BiH.

Graorčeva smatra da je to očajnički potez, te naglasila da se stav ministra Nešića o 1. martu poklapa sa mišljenjem kompletnog srpskog naroda jer taj datum označava početak rata u BiH sa nesagledivim posljedicama.

– Pozivati nelegalnu osobu da smijeni legalno izabranog predstavnika u organima BiH je krajnje degutantno i licemjerno, a ništa neće promijeniti – istakla je Graorčeva.

Ona je pozvala one koji su pisali Šmitu da se okrenu humanim poslovima zbog kojih bi trebalo da postoje.

– Pomozite da pronađemo nestale iz proteklog rata, da se otkriju premještene masovne grobnice, procesuiraju svi koji su činili zločine nad srpskim narodom, a ne da samo epiloge, i to osuđujuće presude, dobiju procesi koji se vode pred Sudom BiH protiv Srba –  zaključila je Graorčeva.

Dva nevladina udruženja iz Srebrenice pozvala su Šmita da smijeni ministra Nešića nakon njegove izjave da 1. mart nije nikakav dan državnosti BiH.

Nešić je ranije rekao da ga ne interesuju politički stavovi nevladinih organizacija koje služe političkim interesima onih koji ih plaćaju, te istakao da je kao ministar ispunio sve evropske obaveze i uradio najviše posla poštujući ustavne nadležnosti BiH.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakKošarac: Važno je da BiH dobije datum početka pregovora sa EU
Naredni članakČlanovi Predsjedništva BiH sa Berbokovom