Andrej Nedić je za samo pet i po godina treniranja u dobojskom Teniskom klubu uspio da ostvari veliki uspjeh. Najbolji je teniski junior do 14.godina u zemlji. Tu titulu je ponio na  Zimskom dvoranskom prvenstvu BiH, koje je nedavno održano u Sarajevu. Ovaj mladi dobojski teniser sjajne rezultate je bilježio i prošle godine. Na Međunarodnom turniru u Beogradu osvojio je drugo mjesto. Za sve te zapažene rezultate,  pohvala i nagrada je stigla i od gradonačelnika Obrena Petrovića,  koji kaže da je svaki individulani uspjeh -uspjeh i za lokalnu zajednicu.

Koliko je taj uspjeh značajan za njega, toliko je važan i za Grad. Svaki rezultat koji on postiže donosi pozitivno lokalnoj zajednici, državi, republici. Ja mu se zahvaljujem na tome.Za dosadašnje postignute rezultate nagradio sam ga skromnim novčanim iznosom, pomagaćemo ga finansijski i u narednom periodu kako bi postigao još bolje rezultate. Još veća je pohvala što Andrej živi u Kožuhama, pohađa školu u Osječanima, a trenira u gradu. Zbog svega toga, podrška Grada ovom talentovanom dječaku i njegovoj porodici neće izostati ni na narednim takmičenjima, rekao je gradonačelnik koji je danas organizovao prijem za dobojskog sportistu.

Uskladiti putovanje i trening sa školskim obavezama Andreju za sada polazi za rukom. Raduje ga što u svemu tome ima i podršku  gradonačelnika pa će ga, kako kaže, to u narednom periodu još više ohrabriti da napreduje na teniskoj sceni.

Prošla godina je bila jedna od uspješnijih. Osvojio sam tri turnira iz kalendara Teniski savez BiH, dva turnira u Tuzli i jedan u Doboju. Igrao sam finale mastersa na kojem sam bio jedan od najmladjih učesnika. Zahvalio bih se gradonačelniku Obrenu Petroviću na pozivu za prijem ,čast mi je da sam ovdje, nadam se da ću ispuniti sva očekivanja, te da ću grad Doboj predstaviti u najboljem svjetlu. Zahvalio bi se i treneru Aleksandru Džigumoviću, svim zaposlenim u klubu i školi koja me podržava, poručio je Andrej.

A, takve rezultate Andrej ne bi postigao ni bez podrške porodice, koja je svjesna da sa boljim rezultatima dolaze i veće obaveze, ali uz podršku Gradskog rukovodstva Nedići se nadaju da će ubuduće sve biti lakše.

Sa boljim rezultatima dolaze i veće obaveze i veći napori, zbog toga će nam neizmjerno značiti gradonačelnikova podrška i pomoć. Moram napomenuti da su iz Gradske uprave i ranije redovno pratili sinovljeve turnire i rezultate, posebno bih izdvojio Jošića i Starčevića koje je uvijek interesovalo kako je Andrej završio takmičenje. Nadam se da će nastaviti stopma kojima je krenuo, znam da to želi, izjavio je otac Dejan Nedić.

Najboljeg bh juniora u tenisu već početkom narednog mjeseca očekuju turniru u Beogradu i Banjaluci, a u martu i u Turskoj.

Ekipa RTV Doboj želi mu mnogo uspjeha i na predstojećim takmičenjima.

RTV Doboj

Prethodni članakU ponedjeljak u Turskoj sastanak Vučića, Izetbegovića i Erdogana
Naredni članakDoboj: Grad nastavlja da pomaže bubrežne bolesnike