SARAJEVO – Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica rekao je da ima saznanja da se u Republici Srpskoj prave, kako kaže, određeni spiskovi nepodobnih Srba.

“U pitanju su ljudi koji dolaze iz sfere politike pod broj jedan, pod broj dva u pitanju su ugledni građani koji ne podržavaju politiku SNSD-a i pod broj tri na spiskovima će biti targetirani aktivisti opozicionih političkih partija”, tvrdi Govedarica.

On je za sarajevski portal Vijesti.ba naveo da je poslije završenih lokalnih izbora 2016. godine, predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, između ostalog, rekao da ta politička organizacija “priprema ‘crnu knjigu’ u kojoj će se naći mnoga imena iz opozicionih političkih partija, ali isto tako i neka imena njegove političke partije koja su iznevjerila njegova očekivanja”.

“Već tada je bilo jasno da Dodik ima namjeru da se obračunava na jedan više nego grub politički način sa svojim političkim neistomišljenicima”, rekao je Govedarica i dodao da je Dodik je tada saopštio javnosti da će “tu vrstu borbe voditi iz institucija sistema”.

Predsjednik SDS-a smatra da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srpske poluga sa kojom on želi da se obračunava sa političkim neistomišljenicima, te da je tada postalo jasno u kojem pravcu će to ići.

“Prema tome, definitivno je u pitanju jedan novi pristup prema opozicionim političkim partijama, a to znači da su vidljive dvije stvari – stvaranje pritiska na političke protivnike od režima i sa druge strane izazivanje straha kod svakog običnog čovjeka u Republici Srpskoj”, mišljenja je Govedarica.

(nezavisne)

Prethodni članakRadnici Željezare štrajkuju glađu
Naredni članakZabrana nanijela ogromnu štetu