Svesrpski sabor nije usmeren ni protiv jednog naroda u BiH, niti u ovoj regiji, istakao je zamenik ministra odbrane BiH Aleksandar Goganović.

Zamenik ministra odbrane BiH Aleksandar Goganović rekao je za RT Balkan da su Srbi u Republici Srpskoj i Srbiji jedan te isti narod sa dve strane Drine i da Svesrpski sabor nije usmeren ni protiv koga.

“Danas sam sa više od 600 Dobojlija došao u Beograd da prisustvujemo Svesrspskom saboru. Na ovaj način Dobojlije žele da pošalju jasnu poruku da podržavaju politiku koju vode predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsednik Srbije Aleksandar Vučić”, rekao je Goganović za RT Balkan.

Kako je istakao, danas je veoma bitan dan za srpski narod, koji na ovaj način poručuje da je isti narod sa dve strane Drine.

“Naravno, mi apsolutno pozivamo sve u BiH da poštuju Dejtonski sporazum. Svesrpski sabor nije usmeren ni protiv jednog naroda u BiH, niti u ovoj regiji. Jednostavno želimo da se čuje naš glas, a trajno opredeljenje srpskog naroda biće da se obezbedi mir i stabilnost na Balkanu”, istakao je on.

Foto: PrintScreen/rt.rs

Video: RT Balkan

Izvor: RT Balkan

Prethodni članakVRIJEME: I sutra toplo, poslije podne ponegdje kiša
Naredni članakDOBOJ: Na berzi od kanarinaca, golubova, kunića, do peradi (FOTO)