Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Aleksandar Goganović izjavio je poslije sastanka sa pomoćnikom generalnog sekretara NATO-a za operacije Tomasom Gofusom da nije razgovarano o članstvu već isključivo o saradnji BiH sa Alijansom, te da je stav Srpske je jasan, saradnja da, integracije ne.

– Moj lični stav, stav SNSD-a i institucija Republike Srpske je jasan o tom pitanju, NATO saradnja da, NATO integracije ne, što je i definisano Programom reformi koji je usvojilo Predsjedništvo BiH, kao vrhovna komanda – naglasio je Goganović.

On je dodao da je na sastanku bilo riječi o saradnji sa NATO-om, bezbjednosnoj situaciji u BiH i regionu.

Sagovornici su istakli da su mir i stabilnost imperativ za sve, a Goganović je pohvalio saradnju EUFOR-a i NATO-a na misiji očuvanja bezbjednosti u BiH.

On je istakao za Srnu važnost činjenice da je Predsjedništvo BiH donijelo odluku o novoj strukturi generalske strukture Oružanih snaga BiH.

Pomoćnik generalnog sekretara NATO-a za operacije Tomas Gofus tokom susreta sa ministrom i zamjenikom ministra odbrane u Savjetu ministara Zukanom Helezom i Aleksandrom Goganovićem istakao je da će BiH uvijek imati podršku na njenom putu ka dostizanju demokratskih standarda u okvirima kolektivnog sistema bezbjednosti, na korist svih njenih stanovnika.

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Prethodni članakVulić: Mnogo veće sile nisu ućutkale Srbe pa neće ni razne sudije i tužioci
Naredni članakNa Ozrenu obilježen Dan nestalih i poginulih u Odbrambeno-otadžbinskom ratu Republike Srpske (FOTO)