Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Aleksandar Goganović pozvao je sve pripadnike Oružanih snaga BiH iz reda srpskog naroda da odustanu od najavljenih protesta protiv ministra odbrane Zukana Heleza i da ostanu dostojanstveni, profesionalni i izvršavaju svoje redovne zadatke.

Goganović je naglasio da pobuna i protesti u Oružanim snagama BiH za njega nisu prihvatljivi.

“Hajdemo zajedno graditi i razvijati multietničke Oružane snage BiH”, poručio je Goganović na “Fejsbuku”.

Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Aleksandar Goganović napadnut je danas u Sarajevu nakon političkog sudskog procesa predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, potvrdio je za Srnu šef Kabineta zamjenika ministra odbrane Aleksandar Nikolić.

Nikolić je rekao da je ministar odbrane Zukan Helez, nakon najave podizanja krivične prijave protiv zamjenika ministra odbrane zbog prisustvovanja obilježavanju Dana Republike, indirektno pozvao bošnjački narod na linč Goganovića.

On je naveo da je Goganović sklonjen u službeno vozilo i na taj način zaštićen od linča, dodajući da su napadači sve vrijeme uzvikivali: “Živio beg Helez, smrt Srbinu Goganoviću”. 

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Prethodni članakVulić: Napad na Goganovića pokazuje da Helez ima paravojnu formaciju koja radi na tome da je što manje Srba u FBiH
Naredni članakDOBOJ: Dobojlije pred Sudom BiH pružile podršku Dodiku i Lukiću (FOTO)