Sistem odbrane i multietničke Oružane snage BiH imaju odgovornost za svaku izgovorenu riječ i postupak i obavezni su razvijati toleranciju, međusobno poštovanje i uvažavanje unutar sistema odbrane, kako bi se razvijale zajedničke Oružane snage, rekao je danas zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Aleksandar Goganović.

Goganović, koji je danas u Sarajevu učestvovao na međunarodnoj konferenciji “Članovi parlamenata i vjerski lideri za mir i suživot”, naglasio je da mir ne smije imati alternativu, navodeći da je u današnjim izazovnim vremenima ključno da svi zajedno rade na dijalogu i izgradnji povjerenja, razumijevanja i odgovornosti za budućnost.

“Širenje mržnje nije prihvatljivo i svako takvo djelovanje mora biti strogo kažnjeno”, istakao je Goganović.

On je naglasio da je Dejtonski mirovni sporazum definisao BiH kao multietničku, dodajući da samo razvijanjem suživota, tolerancije i međusobnim uvažavanjem ona može ići ka EU, saopšteno je iz Ministarstva odbrane u Savjetu ministara.

“Politički i vjerski lideri su ključni faktori za izgradnju suživota i mira, a načelo je jednostavno, ne trebamo raditi drugima, ono što ne želimo da drugi rade nama”, rekao je Goganović.

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Prethodni članakVulićeva upitala Kreho: Služi li CSM sistem za sve ili samo po potrebi, zašto je Strika napustio predmet protiv Dodika!? (FOTO)
Naredni članakVulićeva VSTS-u: Po kojim kriterijumima i po čijem nalogu je Uzunovićeva izabrana? (FOTO)