Povodom gašenja računa Fondacije “Srpska kuća” u domaćim bankama usljed nezapamćenih pritisaka SAD, iz ove fondacije su poručili da je ovakav potez ništa manje nego odraz običnog kukavičluka, koji ih neće uplašiti, naprotiv – dodatno će ih motivisati i ojačati da nastave svoje aktivnosti i da pomognu što većem broju porodica, kako bi djeca Republike Srpske imala sigurnu budućnost.

– Kako je saopštila osnivač i predsjednik Upravnog odbora “Srpske kuća” Gorica Dodik, računi Fondacije u domaćim bankama ugašeni su usljed nezapamćenih pritisaka SAD čime je načinjen do sada nezapamćen udar na humanitarni rad, na budućnost djece i porodica širom Republike Srpske, a posebno na one koji prepoznaju, žele i vrijedno rade na tome da pomognu što većem broju porodica u Republici Srpskoj – navodi se u saopštenju iz Fondacije “Srpska kuća”.

Iz ove fondacije ističu da ovakav pritisak i napad na jednu humanitarnu organizaciju, ma ko je vodio, čin je neljudskosti i agresije, pogotovo kada se uzmu u obzir ogromni rezultati koje je Fondacija kroz svoj projekat “Srpska kuća – naš zalog za budućnost” uradila za samo dvije godine postojanja, uz pomoć humanih ljudi i cijele zajednice – tri izgrađene i kompletno opremljene kuće za višečlane, socijalno ugrožene porodice, dok su dvije kuće trenutno u izgradnji.

Plemeniti cilj Gorice Dodik, dodaje se u saopštenju, nije i nikada neće biti predmet bilo kakvih političkih konotacija, dok su i njene lične sankcije zbog, vjerovali ili ne, “podrške svom ocu”, samo nastavak napada na Republiku Srpsku i sve njene građane.

– Kad pomislim da nas ništa ne može iznenaditi, SAD i Majklu Marfiju smeta čak i
humanitarni rad, i to samo zato što sam ja, svojim imenom i prezimenom, ponosno, dio jedne priče koja je već obezbijedila kuće za tri porodice, dok su za dvije porodice trenutno u izgradnji. Njima smeta apsolutno sve što podrazumijeva prezime Dodik, bez obzira na to o čemu je riječ – bez dokaza, opravdanih razloga ili bilo čega smislenog – istakla je osnivač Fondacije “Srpska kuća” Gorica Dodik.

Ona je naglasila da Fondacija okuplja sjajne ljude koji svakodnevno rade na brojnim projektima kako bi što više porodica, u što kraćem vremenskom periodu, uselilo u svoje nove domove.

– Uz puno razumijevanje za probleme u kojima su se našle banke iz Republike Srpske i to samo zato što je neko odlučio da prijeti, zahtjeva i insistira – ovo je dokaz šta pokušavaju da urade i da neće prezati od bilo čega. Sva neutrošena sredstva sa računa smo vratili donatorima, kojima se i ovom prilikom od srca zahvaljujem na podršci.

Nastavljamo dalje, još ponosnije i prkosnije i borićemo se sa svim preprekama koje su pred nama i naći ćemo način da pomažemo onima kojima je pomoć potrebna. Nastavićemo da se radujemo svim osmjesima i zdravim porodicama koje su budućnost Republike Srpske – poručila je Dodikova.

Uz projekte izgradnje kuća, navela je ona, Fondacija je ostavila trag u Banjaluci i Laktašima i kroz druge aktivnosti u kojima su pokazali da se bore i zalažu i za pronatalitetnu politiku, zdrav i perspektivan život naše djece, njihovu sigurnost, poštovanje njihovih prava i sloboda, očuvanje porodice, kao i podizanje svijesti o važnosti humanitarnog rada.

– Ponosno poručujemo da nas ništa neće spriječiti da nastavimo putem kojim smo krenuli, što zbog obećanja koje smo dali porodicama širom Republike Srpske, što zbog činjenice da humanitarni rad ne može sankcionisati baš niko. Razumijemo da su oni koji su nas sankcionisali i koji nas neprestano pritišću navikli da ruše. Mi smo ipak navikli da gradimo. I zbog toga ćemo se boriti da misija i vizija “Srpske kuće” nastavi da raste, još više – naglasila je Gorica Dodika, osnivač i predsjednik Upravnog odbora Fondacije “Srpska kuća”.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakUbrzana dinamika isplate podsticaja poljoprirednicima (VIDEO)
Naredni članakDOBOJ: Sastanak o saradnji beogradskog “Partizana” i “Sloge” (FOTO)