Agenciji za posredničke, informatičke i finansijske usluge do danas je 848 pravnih lica dostavilo finansijske izvještaje za 2023. godinu.

Najviše finansijskih izvještaja Agencija je zaprimila od drugih pravnih lica 391, zatim od privrednih društava 387, preduzetnika 67, te od dvije banke i jednog društva za osiguranje, saopšteno je iz APIF-a.

U APIF-u podsjećaju da je obaveza predaje godišnjih finansijskih izvještaja u registar finansijskih izvještaja APIF-a do posljednjeg dana februara tekuće godine za prethodnu godinu propisana Zakonom o računovodstvu i reviziji Republike Srpske.

Predviđena je novčana kazna od 3.000 KM do 15.000 KM za pravno lice koje ne preda finansijske izvještaje, kazna od 1.000 KM do 5.000 KM za preduzetnika koji vodi poslovne knjige po sistemu dvojnog knjigovodstva koji ne preda finansijski izvještaj, te kazna od 300 KM do 1.500 KM za odgovorno lice u pravnom licu koje nije predalo finansijski izvještaj.

U APIF-u pozivaju sve subjekte, koji imaju obavezu da predaju finansijski izvještaj za prethodnu godinu, da to i učine u zakonskom roku da ne bi snosili sankcije.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakNovi cjenovnik FZO donosi pojednostavljenja procedura i olakšice za pacijente
Naredni članakServisna informacija Policijske uprave Doboj za dan 05.02.2024. godine