Uz tehničku organizaciju i domaćinstvo Proletera u sportskoj dvorani Radolinka u Tesliću održana je završnica”Fair play lige budućih šampiona” u konkurenciji 2004, 2006 i 2008. godište.

U kategoriji 2004. godište trujumfovala je ekipa Don Bosco iz Žepča koja je u finalnom meču bila bolja od  tima Eurofudbal iz Gračanice rezultatom 3:0. Treće mjesto zauzeo je Natron iz Maglaja koji je pobijedio Proletera sa 3:1. Najbolji golman u ovoj konkurenciji je Matej Banović (Don Bosco), dok je najbolji igrač njegov saigrač Marcel Juraković.

Kod dvije godine mlađih dječaka trijumfovao je domaći Proleter pobjedom ufinalu protiv Borca iz Šamca 2:1. Bronzu je osvojio Eurofudbal slavivši protiv Gradačca 6:5 nakon penala u regularnom toku bilo je 2:2. Za najboljeg čuvara mreže proglašen je Vuk Marinković iz Borca, dok je najbolji igrač Čedomir Smiljanić iz Proletera.

U kategoriji 2008. godište zlato je osvojio Proleter pobijedivši ekipu Perfekta iz Srebrenika nakon penala 3:2 u regularnom toku bilo je 0:0. Treće mjesto zauzela je Zvijezda iz Gradačca koja je slavila protiv Borca iz Šamca 2:0. Najbolji golman je Eldis Mašić iz Perfekta, a  najbolji igrač Matej Kitić iz Proletera.

Najbolji tim, odnosno sveukupni pobjednik lige je Don Bosco iz Žepča. To je  ekipa koja je od  samog početka ove lige njen učesnik.

Tehnički organizator na čelu sa Dragom Blagojevićem veliku zahvalnost za ovu završnicu izražava Načelniku opštine Teslić Milanu Miličeviću koji je nesebično pomogao ovu manifestaciiju.

REZULTATI:

  1. GODIŠTE:

Polufinale: Don Bosco (Žepče) – Proleter (Teslić) 1:0 (Marcel Juraković), Eurofudbal (Gračanica) – Natron (Maglaj) 1:1 penalima 4:2.

Za treće mjesto: Proleter – Natron 1:3.

Finale: Don Bosco –Eurofudbal 3:0 (Marcel Juraković, Josip Markanović i Gabrijel Mamić po 1).

  1. GODIŠTE:

Polufinale: Proleter – ŠF Gradačac 1:1 penalima 7:6 (Goran Babić, – Edin Berbić), Borac (Šamac) – Eurofudbal 2:2 penalima 5:3 (Luka Cvjetković 2, – Tarik dedić i Mahir Bešić po 1).

Za treće mjesto: ŠF Gradačac – Eurofudbal 2:2 penalima 5:6 (Mujo Jahić 2, – Tarik Dedić 2).

Finale: Proleter – Borac 2:1  (Miloš Vukmirović i Čedomir Smiljanić po 1, – Nikola Dakić).

  1. GODIŠTE:

Polufinale: Perfekt (Srebrenik) – Borac 1:0 (Irfan Kešetović), Proleter – Zvijezda 5:0 (Matej Kitić 2, Mirko Biljanović, Adnan Sivić i Matijas Kitić po 1).

Za treće mjesto: Borac – Zvijezda 0:2 (-Nedim Okanović i Sanjin Salčinović po 1).

Finale: Perfekt – Proleter 0:0 penalima 2:3


RTV Doboj
Nenad Vasić

Prethodni članakRESPECT LIGA: Titule Napretku i Sportinu
Naredni članakDoboj: Miroslav Pecarski posjetio naše mlade Findovce