High Tech

Fabrika ostala bez radnika – prekomandovali službenike iz kancelarije u proizvodni pogon (FOTO)

Zbog pandemije koronavirusa, kancelarijsko osoblje iz Hondine fabrike u SAD angažovano je na sklapanju automobila.

Brojni kancelarijski službenici Hondinog pogona u Merisvilu u Ohaju sada rade na proizvodnoj liniji, zbog smanjenja broja fabričkog osoblja koje se dovodi u vezu sa pandemijom koronaviurusa.

U mejlu koji je zaposlenima poslao generalni direktor fabrike, od službenika koji rade u računovodstvu, kao i odjeljenjima za prodaju, razvoj i istraživanje, zatraženo je da zauzmu pozicije pored proizvodne trake.

U mejlu je Honda navela da postoje brojni razlozi za nedostatak radnika, uključujući zaposlene koji su na bolovanju zbog toga što su zaraženi koronavirusom, kao i one koji su u karantinu nakon kontakta sa oboljelima.

“Zbog velike tražnje kupaca za našim proizvodima i potrebe da pažljivo upravljamo proizvodnjom tokom pandemije COVID-19, suočeni smo sa privremenim problemom nedostatka radnika u fabričkoj hali, pa smo zatražili podršku od kancelarijskog osoblja, koje inače ne radi u proizvodnji. Takve privremene mjere smo sprovodili i u prošlosti, a trenutno radimo na tome da zaposlimo radnike koji će zadovoljiti naše potrebe za proizvodnjom vozila”, kažu u Hondi.

Sindikati su, međutim, protiv toga.

“Prvo bi trebalo angažovati radnike koji su članovi sindikata auto-industrije, a ako ih nema dovoljno, potražiti one fabričke radnike iz šireg područja koji su otpušteni iz drugih pogona zbog pandemije”.

Kako navode, kancelarijski službenici nisu osposobljeni za rad na fabričkoj traci.

Takođe se tvrdi da su neki radnici zabrinuti zbog toga što rade tako blizu jedni drugima na proizvodnoj liniji.

“Nisam bio presrećan zbog toga, jer sam se do sada veoma trudio da se fizički distanciram i držim podalje od drugih”, rekao je jedan od Hondinih radnika koji su prekomandovani u proizvodni pogon.

Foto: Honda USA promo

izvor: B92


Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Back to top button
Close