Ugledna redakcija ESPN napravila je novo predviđanje za NBA draft sledećeg leta, a Luka Dončić zauzeo je prvo mesto i biraće ga Finiks Sansi.

“Dončić igra na višem nivou od NCAA već neko vreme, otkad je imao 16 godina, i to igra mnogo, a sada je zvezda. Na kraju meseca napuniće 19 i još nije viđeno ono što on radi u drugom takmičenju po kvalitetu na svetu. To nisu radili ni Adetokumbo ni Porzingis, čak ni Dirk Novicki“, objasnio je Fren Frašila, ekspert ESPN za koledž košarku, i dodao:

“Nije izvanredan atleta, to je znak pitanja, ali najbolje poređenje koje mogu da vam dam jeste da je on kombinacija Gordona Hejvorda i Manua Đinobilija. Ima Hejvordove fizikalije, koje jesu ipak dovoljno dobre, i ima Đinobilijev mozak, a to je veliki kompliment“.

Drugi pik bio bi Diandre Ejton, saigrač srpskog centra Dušana Ristića na Arizoni, a među deset najboljih još se nalaze Mohamed Bamba, Džeren Džekson junior, Marvin Begli III, Majkl Porter junior, Tre Jang, Vendel Karter junior, Kolin Sekston i Mikel Bridžis.

Mladi košarkaš Cedevite Džanan Musa ima najveće šanse da se nađe u Top 20 pikova, a Boriši Simaniću iz FMP-a i Gogi Bitadzeu iz Mege predviđa se druga runda.

Draft je na programu 21. juna u Bruklinu.

Top 10 of latest NBA Mock Draft per ESPN. Lot of big guys up top.

(Sport klub)

Prethodni članakObjesio se zamjenik generalnog direktora Nestro petrola
Naredni članakVan pameti je imati toliku količinu oružja!