Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Danijel Egić izjavio je da će resorno ministarstvo kontinuirano raditi na stambenom zbrinjavanju boračkih kategorija, u skladu sa konačnim listama i raspoloživim sredstvima u budžetu Srpske.

Egić je za Srnu precizirao da će nepovratna novčana sredstva biti dodijeljena u Berkovićima, Brodu, Brčkom, Gacku, Gradiški, Kalinoviku, Kostajnici, Modriči, Nevesinju, Novom Goraždu, kao i u Oštroj Luci, Osmacima, Petrovcu, Rudom, Petrovu, Srpcu i Srebrenici.

On je izjavio da je Vlada Republike Srpske dala saglasnost Ministarstvu rada i boračko-invalidske zaštite na Plan stambenog zbrinjavanja lica sa utvrđenim statusom člana porodice poginulog borca ili statusom ratnog vojnog invalida od prve do četvrte kategorije invalidnosti za 2023. godinu.

– Planom je predviđeno da se, u skladu sa raspoloživim budžetskim sredstvima u iznosu od 500.000 KM, izvrši stambeno zbrinjavanje lica sa konačnih lista, dodjelom nepovratnih novčanih sredstava u sedamnaest opština/gradova i to za 84 korisnika – istakao je Egić.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakPredložen pritvor za tri poreska inspektora
Naredni članakU Palama otvoren Konzulat Srbije (FOTO)