Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH nije podržao Prijedlog izmjena i dopuna Poslovnika po hitnom postupku, čiji je cilj onemogućiti predlaganje neustavnih zakona.

Izmjene Poslovnika podržali su samo bošnjački delegati.

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Nikola Špirić rekao je da ovaj prijedlog predstavlja “smokvin list” kojim Klub Bošnjaka želi da prikrije štetu koju je uzrokovao blokadom Doma naroda.

Predsjedavajući Kluba srpskog naroda Sredoje Nović rekao je da je čista obmana javnosti zahtjev za izmjene i dopune Poslovnika ovog doma po hitnoj proceduri.

Nović je upitao zašto je danas uopšte zakazana hitna sjednica, jer je iz prijedloga vidljivo da se radi o klasičnoj obmani javnosti.

Delegat Kluba srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Radovan Kovačević rekao je da današnja sjednica nije ništa drugo nego smokvin list, alibi za činjenicu da su bošnjački delegati dva i po mjeseca blokirali Dom naroda.

Delegat Kluba srpskog naroda Želimir Nešković rekao je da predsjedavajući Doma naroda Kemal Ademović ne može zloupotrebljavati svoju poziciju, zbog toga što član 124 Poslovnika o radu jasno govori o hitnosti zakona, a ne drugih akata, kao što je ovaj Ademovićev prijedlog.

Foto: rtrs.tv/Ustupljena fotografija

Izvor: RTRS

Prethodni članakNović: Prijedlog izmjena Poslovnika – čista obmana javnosti
Naredni članakDOBOJ: Ekipa Saobraćajne i elektro škole donirala osvojenu nagradu JU „Centar za dnevno zbrinjavanje djece i omladine” (FOTO/VIDEO)