Republika Srpska zaštitiće predstavnike Srpske u institucijama na nivou BiH i u narednim danima biće preduzete sve potrebne aktivnosti, poručio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

– Sramni napad na zamjenika ministra odbrane Aleksandra Goganovića je rezultat antisrpske politike koju vode predstavnici političkih muslimana uz punu podršku dijela međunarodne zajednice. Osim nekoliko iznuđenih izjava, do sada nismo čuli nijednu izjavu u kojoj se nedvosmisleno osuđuje nasilje nad Srbima, dok su istim glasom govorili o svemu što je protiv Srpske – napisao je Dodik na društvenoj mreži Iks.

Ističe da Srbi u Sarajevu ne mogu slobodno da se kreću i da je to jasno i iz jučerašnjeg napada.

– Predstavnici Srpske ne mogu se osjećati bezbjedno tamo gdje neko u 2024. godini viče: “Ubij Srbina”. Ta mržnja prevazilazi sve granice zdravog razuma. Danima šire razne neistine o 9. januaru, o Republici Srpskoj, sve ambasade reaguju, predstavnici raznih institucija, a na ovakve stvari ćute – smatra Dodik.

Navodi da ga ne bi iznenadilo i da kažu – “sam je kriv što je išao pred Sud”.

– To je ta logika, nisu krivi oni koji vrše nasilje, nego, eto, izazivamo valjda što se tamo uopšte pojavljujemo, što dišemo, postojimo. Treba jasno reći čijih ruku je to djelo i da su prsti međunarodne zajednice upleteni u svaku ovu poruku, jer je ona svojim porukama i intervencijama najviše doprinijela da mržnja prema Srbima raste – rekao je Dodik.

Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Izvor: RTRS

Prethodni članakVlada Srpske: Utvrđena osnovica i koeficijenti visine isplate primanja za civilne žrtve rata
Naredni članakMaligne, kardiovaskularne i duševne bolesti najveći uzrok gubitka radne sposobnosti