Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da Nenad Vuković, što se tiče SNSD-a, neće položiti zakletvu za delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH i da on može da glumi šta hoće.

Dodik je naveo da je Vuković pristao da igra izdajničku ulogu i da to treba samo razumijeti kao smanjivanje snage Republike Srpske i srpskog naroda

– Dakle, nema ni jednog dokaza da je naša strana zloupotrijebila bilo šta, ali je uporno branila našu poziciju u parlamentu. Pošto im je to smetalo, onda su smislili priču sa kuglicom koji su držali u frižideru da izaberu delegata PDP-a dvije godine nakon izbora – rekao je Dodik.

Centralna izborna komisija BiH je, mimo svih zakonskih procedura, dvije godine nakon legalno i legitimno sprovedenih izbora, izvukla iz bubnja kandidatsku listu PDP-a na žrijebanju za dodjelu mandata iz reda srpskog naroda iz Republike Srpske u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Imajući u vidu da delegate iz Republike Srpske bira Narodna skupština Republike Srpske, ovim načinom izbora delegata ne poštuje se volja građana.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakKošarac: Helez ne može nanijeti štetu Srpskoj, ali ugrožava BiH
Naredni članakPojačan saobraćaj na prelazima sa Hrvatskom