Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je Srni da Srpska sigurno neće bankrotirati već će svoje obaveze redovno izmirivati.

Navodi o bankrotu Srpske, prema ocijeni Dodika, smišljeni su od opozicije i “bajnih mislilaca” kojima je glavna ideja kako skinuti Dodika, ali da će se on, sve dok ga bira narod, boriti za najbolje interese tog naroda.

Dodik je podsjetio da se godinama sluša priča o tome kako će Republika Srpska propasti, ali se dokazalo da to nije tačno.

– Niko ne kaže da je danas lagano i da sve teče med i mlijeko, nije nimalo lako, teško je, naravno. I na globalnoj sceni je, ali to niko neće reći od opozicije osim vas što to primjećujete. Oni će reći šta nas briga, nama je važno ovdje. Mi ne možemo da budemo izolovani, ali ne jaučemo zbog toga. Prije će bankrotirati Njemačka nego Srpska, bez obzira koliko će njima biti ovo smiješno – rekao je Dodik.

On je dodao da je jutros imao razgovor sa jednim njemačkim biznismenom koji pokušava da eksploatira svoje proizvode iz Njemačke, te traži način da u Srpskoj izgradi novu fabriku.

– Kad je tako loše u Srpskoj, zašto oni dolaze, meni to stvarno nije jasno – pita Dodik.

Dodik je upitao i kako je moguće da se ne primijeti podatak da je Republika Srpska najmanje zadužena zemlja u regionu, da je njena zaduženost 34 odsto, a pokrivenost uvoza oko 80 odsto, a domaći proizvod oko 15 milijardi KM.

Dodik je naveo da se već sada rezervišu sredstva da prije Božića iduće godine bude isplaćena penzija.

On kaže da je zadatak navodnih stručnjaka, koji sad nešto pričaju o svemu tome, da izazivaju nestabilnost.

– Mislim da je najbolja mjera stanje naroda. Narod u to ne vjeruje. Ako mi redovno isplaćujemo penzije i plate, a to činimo redovno, o kakvom banrkotu je riječ? Bankrotirale su neke zemlje, ali Srpska neće sigurno – zaključio je Dodik.

Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Izvor: SRNA

Prethodni članakDodik: BiH će srušiti politički muslimani
Naredni članakDodik: Spreman sam da saslušam argumente o najnižoj plati