Politički muslimani će srušiti BiH, ocijenio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u izjavi Srni i dodao da Srbi moraju da budu pametni i sačuvaju Republiku Srpsku.

– Moramo da nastavimo da se okupljamo, da vraćamo ono što je zapisano u međunarodnom ugovoru, koji kaže da postoji granica između dva entiteta, da preko te granice ne mogu da prelaze oružane snage jednog eniteta na prostor drugog entiteta. Sve to lijepo piše, ali oni su odavno srušili svako slovo Dejtonskog sporazuma – istakao je Dodik.

Prema njegovim riječima, Srbi treba da budu pametni, oprezni i da sačuvaju da Republiku Srpsku, njen teritorijalni integritet, suverenost.

– Ne krijem da nisam pobornik ove ispregovarane zemlje u Dejtonu. U tom Dejtonu je napravljena greška što je ona opstala, trebala je da bude podijeljena na tri zasebne države koje bi mogle da zajedno naprave saradnju na regionalnom niovu – rekao je Dodik.

On je dodao da BiH kao takva nikada nije ni postojala pa nije ni sada mogla da bude predmet održivosti, a u prilog tome govore i pokušaji Sarajeva da zadrže strance u odlučivanju u BiH.

Dodik je podsjetio da su stranci kreirali sve odluke koje su išle ka tome da sruše ustavni poredak.

On je napomenuo da, kada je riječ o suverenosti BiH, najbolje govore ljudi poput ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Elemdina Konakovića koji misle da treba ostati samo na pričama kako stranci treba da donose odluke, te upitao kakva je to suverenost.

Dodik je ukazao i na podvalu u vezi sa imovinom i želje političkog Sarajeva da se sve ono što je na štetu Republike Srpske legalizuje u Ustavnom sudu BiH.

– Ne znam kako će to donijeti na niovu Parlamentarne skupštine BiH, to se tamo neće naći na dnevnom redu – rekao je Dodik.

Dodik je pozdravio i izjave pojedinih opozicionih lidera koje pitaju kako je moguće da BiH ide u EU sa OHR-om i stranim sudijama. “To je nešto što dijelimo”, istakao je Dodik.

On je dodao da se Konaković i lider SDA Bakir Izetbegović ne bore za sistem pravne države, nego nepravne i da otuda i njihova borba za Ustavni sud BiH.

Foto: Screenshot/srna.rs

Izvor: SRNA

Prethodni članakUpućeno pismo poslanicima Evropskog parlamenta: BiH može uspjeti nakon što se Dejton i Ustav vjerno sprovedu (FOTO)
Naredni članakDodik: Srpska sigurno neće bankrotirati