Republika Srpska ostaje čvrsto opredijeljena i posvećena jačanju poljoprivredne proizvodnje i podrške našim poljoprivrednicima, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Naveo je da je to pitanje od nacionalnog značaj.

– I u narednom periodu analiziraćemo sve što je do sada urađeno kako bismo definisali koji su to segmenti gdje treba dodatno da djelujemo. Zadovoljstvo je što nakon uspješno realizovanog projekta s našim mađarskim prijateljima uskoro počinjemo i novi program nabavke savremene mehanizacije po povoljnim uslovima iz Bjelorusije, koji će dodatno osnažiti poljoprivrednu proizvodnju, smanjiti troškove i povećati produktivnost – istakao je Dodik u objavi na Iksu.

Pozvao je sve poljoprivrednike da se do petka prijave na javni poziv i na vrijeme informišu o svim uslovima.

– Nakon javnog poziva biće sačinjen pravilnik, gdje ćemo imati jasan uvid u potrebe poljoprivrednih proizvođača. Raduje činjenica da ovim programom ne samo da jačamo našu poljoprivredu, nego jačamo i naše prijateljske veze s Bjelorusijom, koja je pokazala da razumije poziciju Republike Srpske i složene odnose u kojima razvijamo našu ekonomiju – zaključio je Dodik.

Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Izvor: RTRS

Prethodni članakDOBOJ: Otvorena izložba “Slike života – fotografije Albera Kana: Priština, Prizren, Lipljan i Gračanica 1913. godine” (FOTO)
Naredni članakKampanja “Oružje ne štiti, oružje ubija” u cilju edukovanja učenika