Sramota je da SDS napada i kleveće profesora Nenada Kecmanovića zato što mu je dodijeljen Orden zastave Republike Srpske sa zlatnim vijencem za zasluge u poslijeratnom periodu, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

– Podsjetiću SDS da su njihovi osnivači svojevremeno predlagali Kecmanovića da im bude predsjednik stranke. Kasnije smo Kecmanović i ja bili svjedoci odbrane u Hagu Karadžiću i Mladiću, a tamo nismo vidjeli nikoga iz današnjeg rukovodstva SDS-a – naveo je Dodik na društvenoj mreži Iks.

Ističe da stranka koja se odrekla svojih osnivača i politički se približila Sarajevu, danas zajedno s njima napada profesora koji je do sada objavio četiri naučne monografije o Republici Srpskoj; osnovao, izgradio i vodio Fakultet političkih nauka Univeriziteta u Banjaluci; do sada objavio na stotine tekstova o slobodi i samostalnosti Republike Srpske u domaćim i regionalnim medijima, te i danas, kako kaže, aktivno brani pozicije Republike Srpske, sigurno snažnije nego SDS.

– U vrijeme najvećih napada na Republiku Srpsku od kraja rata, današnji SDS po običaju prati instrukcije političkog Sarajeva pa se obračunava sa srpskim patriotama. Neka ih bude sramota! – poručio je Dodik.

Podsjećamo, predsjednik Opštinskog odbora SDS-a Istočna Ilidža Marinko Božović uputio je Asocijaciji “Stvaraoci Republike Srpske”, Senatu Republike Srpske i Boračkoj organizaciji Republike Srpske otvoreno pismo u kojem je uputio niz kritika povodom odlikovanja Nenada Kecmanovića Ordenom zastave sa zlatnim vijencem povodom Dana Republike Srpske – 9. januara.

Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Izvor: RTRS

Prethodni članakOsuda napada i pokušaja linča Goganovića
Naredni članakDodik: “Trojka” svojim izjavama pokazuje da zastupa američke i britanske interese