Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarao je danas u Banjaluci sa ambasadorom Ruske Federacije u BiH Igorom Kalabuhovim i direktorom Nacionalnog dramskog pozorišta Rusije (Aleksandrinskog teatra) iz Sankt Peterburga Sergejom Јemeljanovim.

Dodik je izrazio zahvalnost Kalabuhovu na podršci i saradnji, naglasivši da je on istinski prijatelj Republike Srpske, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Srpske.

Јemeljanov je još jednom zahvalio Dodiku na uručenom odlikovanju povodom Dana Republike Srpske – Ordenu Njegoša drugog reda, naglasivši da je ponosan i počastvovan ovim visokim odlikovanjem.

Dodik je istakao da je  Nacionalno dramsko pozorište Rusije počastvovalo poklonike pozorišne umjetnosti i pružilo im priliku da uživaju u vrhunskoj umjetnosti, koja predano njeguje uzajamnu ljubav između publike i teatra.
 
Izraženo je opredijeljenje da će zajednička saradnja pozorišnih kuća Republike Srpske i Ruske Federacije, kao i razvoj kulturnih veza između bratskih naroda u narednom periodu biti sve jača i uspješnija.

Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Izvor: RTRS

Prethodni članakBubić: Optužnica protiv Dodika – napad na ustavni poredak
Naredni članakVišković-Mirović: Nastaviti sa jačanjem međusobnih veza