Predsjednici Vlade Republike Srpske Radovan Višković i Pokrajinske vlade Vojvodine Igor Mirović konstatovali su danas da su odnosi Srpske i Srbije neraskidivi i da će se intenzivno nastaviti jačanje međusobnih veza, sa posebnim naglaskom na privrednu i kulturnu saradnju.

Tokom sastanka u Banjaluci u okviru obilježavanja 9. januara – Dana Republike Srpske, Višković i Mirović su istakli da su ponosni na dostignuti nivo saradnje između Srpske i Autonomne Pokrajine Vojvodine, simbolizujući na taj način bratsku solidarnost i međusobno zajedništvo.

Mirović je naglasio da će nastaviti da jačaju saradnju sa Srpskom u svim oblastima, ističući da je ona institucionalizovana, zahvaljujući formiranju Fonda za saradnju sa Srbima u regionu, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

Višković je zahvalio Miroviću što je svojim prisustvom uveličao današnju proslavu 32. rođendana Republike Srpske, ističući da je za Srpsku od ogromnog značaja da brižno njeguje i razvija bratsku saradnju sa Srbijom.

Foto: rtrs.tv/Ustupljena fotografija

Izvor: RTRS

Prethodni članakDodik sa Kalabuhovom i Јemeljanovim
Naredni članakPolicijski orkestar izveo himne “Moja Republika” i “Bože pravde” (VIDEO)