Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je Srni da Republika Srpska, uprkos svim stradanjima i patnjama, treba da stekne imunitet od raznih “dušebrižnika” koji pokušavaju da je umire, pa je onda do kraja dotuku.

– Oni koji uporno ovih dana po Republici Srpskoj, a to su opozicione partije i neki pojedinci, pokušavaju sve da omalovaže i dovedu u pitanje, apsolutno su dio jednog globalističkog pristupa, predvođenog dijelom američke politike i zapadnoevropske politike predvođene Njemačkom, koja ide za tim da kaže da ovde ništa ne valja i samo valja ono što oni misle da je u redu – rekao je Dodik.

On je ocijenio da je to veoma opasno za Republiku Srpsku, pogotovo da oni preuzmu glavnu riječ u Srpskoj.

Dodik je naglasio da je Republika Srpska danas stabilna, da su njene institucije stabilne po svim mjerilima po kojima se mjeri stabilnost jedne zemlje i države.

On je istakao da Republika Srpska prolazi svaki od tih mjerila, od ekonomskih, političkih, pa i socijalnih.

– Naravno, imamo problem sa demografiojom, imamo problem sa nekim drugim stvarima kao što je pojačana potreba za privrednom aktivnošću i investicijama ali to ne zavisi samo od nas, nego od mnogih regionalnih pa i globalnih faktora koje treba uzeti u obzir – naveo je Dodik, koji je i predsjednik SNSD-a.

Foto: Sputnjik

Izvor: SRNA

Prethodni članakVišković: Stradanje Srba u Podrinju ostalo nekažnjeno (FOTO)
Naredni članakVišković: Srbe više ne mogu obmanjivati lažnim suživotom (FOTO)