Zaista ne znam s kojim pravom američka Ambasada daje ocjene o integritetu izbornog procesa u BiH. Sve dok ne kažete da li postoji poslanički klub Majkla Marfija s kojim treba da se dogovaramo o našim zakonima, miješanje u političke procese i dogovore unutar BiH je, u najmanju ruku bezobrazno, poručio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

On je istakao da Ambasada SAD današnjim saopštenjem šalje nedvosmislenu poruku: “Mi hoćemo ovdje da se pitamo i odlučujemo. Nemaju šta predstavnici tri naroda da se dogovaraju, biće kako mi kažemo. Izbori nisu prilika da Srbi, Bošnjaci i Hrvati izaberu predstavnike koji će raditi za njihove interese, već koji će nama služiti”.

– Teško mi je da se otmem utisku da Marfi neskriveno želi da u BiH dođe do nestabilnosti. Posebno je interesantno da nam o integritetu izbornog procesa priča Majkl Marfi koji je delegiran od strane administracije nakon čijeg izbora smo svjedočili najvećoj krizi u SAD, upadu u Kapitol i odsustvu primopredaje vlasti. Nažalost, svjedočili smo i ljudskim žrtvama – naveo je Dodik na društvenim mrežama.

On je naveo da sada kada je Amerika nadomak nove izborne krize, ekipa Majkla Marfija pokušava da drži pridike o integritetu izbornog procesa.

– Saberite se – poručio je Dodik.

Dodik, koji je i lider SNSD-a, rekao je da ova stranka ostaje pri dogovoru postignutom 18. januara.

– Pozivamo sve ostale stranke koje su učestvovale u dogovoru da se izjasne o tome ostaju li pri njemu nakon nelegitimnog miješanja američke Ambasade – naveo je Dodik.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakGoganović: Federaciji BiH potrebni hrabri političari koji smiju zaštiti Srbe u ovom entitetu (VIDEO)
Naredni članakDodik: Priča o promjeni Ustava usmjerena da se sruši svaki dogovor (VIDEO)