Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske o političko – ekonomskoj situaciji u BiH da bi parlament Srpske današnju temu na dnevnom redu trebalo da ima svakih šest mjeseci da bi razmatrao politike na nivou BiH, a Srpska mogla da prati i bude kreativan faktor u tim dešavanjima.

Dodik, koji je i lider SNSD-a, rekao je da će biti dovedena do kraja namjera za osnivanje agencije za lijekove Republike Srpske.

– To će biti i to se dešava. Polako, nije politika sve odjednom, niti može, ovo je proces. Mi 20 godina gubimo ovlaštenja i niko ne može očekivati da to bude riješeno za dva mjeseca – naglasio je Dodik u parlamentu Republike Srpske.

On je istakao da niko nije odustao od ranije donesenih zaključaka Narodne skupštine Republike Srpske u vezi sa vraćanjem nadležnosti Republici Srpskoj.

– Ova većina je pokazala karakter za razliku od opozicije koja nema karakter – rekao je Dodik u Narodnoj skupštini.

Osvrćući se na grupu demobilisanih boraca Vojske Republike Srpske koji su se okupili ispred parlamenta Srpske, Dodik je rekao da borci imaju dobar status u Srpskoj, da se sa njima komunicira i razgovara.

– Ovo društvo daje više od 300, 400 miliona u boračko-invalidsku zaštitu. Borci će dobiti ono što je realno da dobiju od Republike, i ta prava koja oni imaju niko im ne spori – rekao je Dodik i dodao da je neko platio dnevnice onima koji su se danas okupili ispred Narodne skupštine Republike Srpske.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakDOBOJ: Održana 26. sjednica Gradskog štaba za vanredne situacije (FOTO)
Naredni članakCvijanović: Hrvati bi dali štošta da mogu da imaju mehanizme zaštite kao Srpska (VIDEO)