Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da će rezolucija o Srebrenici i pokušaji da samoproglašeno Kosovo postane član Savjeta Evrope koji se dešavaju u gotovo identično vrijeme obilježiti i trasirati odnose Srba sa drugim narodima u regionu.

– Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je u pravu kada govori da je riječ o dva događaja u gotovo identično vrijeme koji će obilježiti i trasirati odnose i sa drugim narodima u regionu – rekao je Dodik u telefonskoj izjavi Srni iz Atine.

On je istakao da su ataci na Srbiju, na Savjet Evrope da navodno bude priznato Kosovo još jedan dokaz ignorisanja realnih odnosa i realne situacije.

– Taj Savjet Evrope pokušava, kroz ovo što sada rade, dati određen status Kosovu, koje nema međunarodno priznanje, nije predviđeno Poveljom UN, nema stolicu u UN – ukazao je Dodik.

On je napomenuo da se sve to ignoriše i pokušava nanijeti zlo, prije svega Srbiji kako bi bila zaustavljena njena snaga i jačanje.

– Namjera u tom pogledu je da upravo sponzori nelegitimnog antidržavnog akta koji se zove samoproglašeno Kosovo tome daju značaj iznad onoga što je međunarodno pravo i Povelja UN – rekao je Dodik.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Izvor: SRNA

Prethodni članakNešić: Rezolucija o Srebrenici neće donijeti ništa dobro
Naredni članakDodik pozvao na usvajanje izvještaja Komisije o Srebrenici i na veliki narodni miting u Banjaluci