Srpski član Predsjedništva BiH Milord Dodik izjavio je danas da je BiH u stanju potpunog raspada, te da će se stvari završtiti tihim umiranjem BiH, a da će ostati Republika Srpska jer može da funkcioniše.

– Šta nam fali? Da li smo nešto izgubili? Ne, samo više dobijamo. Dobijamo više samopouzdanja i to će se desiti da li ovaj ili neki sljedeći put. BiH će se urušiti i nestati, a ostaće samo ono što može da živi, a to je Republika Srpska! Od ostalog dijela ne znam šta može da ostane – rekao je Dodik novinarima na Palama.

Dodik je ponovio da rata neće biti, te istakao da ne može da vjeruje da oni koji prijete ratom ne mogu da vide da je BiH u stanju potpunog raspada.

On je rekao da dobro teku pripreme za sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske narednog mjeseca na kojoj će biti raspravljano o vraćanju nadležnosti.

– Dobro teku pripreme. Vidim da su se pojedini zagrijali i nešto prijete ratom -rekao je Dodik i ocijenio sasvim smiješnom ratnu strategiju predsjednika SDA Bakira Izetbegovića.

On ističe da je čuo za elaboraciju Izetbegovića, koji kaže da Dodik neće ući u Federaciju BiH, ali će kada uradi što planira “pobuniti naše ljude u Republici Srpskoj, a onda će intervenisati policija Srpske, a mi ćemo biti prinuđeni da uđemo”.

Dodik ističe da ljudi imaju pravo da misle šta hoće, ali poručuje da se Izetbegović zanosi da negdje može da se uđe na teritoriju Republike Srpske.

– U svakom slučaju, mislim da je glupo pričati na tu temu. Sve se zloupotrijebi, čak i moji podsmješljivi komentari na tu temu, koji se upotrijebe kao isključivi dokaz. To sam želio da opovrgnem – istakao je Dodik.

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA


Prethodni članakDodik o sjednici Predstavničkog doma: Obično druženje – BiH nema visokog predstavnika
Naredni članakDodik: Srpska neće odustati od ustavnih prava; Odbacili smo građanski koncept (VIDEO)