Putni prelaz u dobojskom naselju Boljanić ponovo je u funkciji nakon završenih infrastrukturnih radova koji su počeli 26. marta, saopšteno je iz kompanije “Željeznice Republike Srpske” /ŽRS/.

Iz ŽRS-a kažu da je od 17.00 časova otvoren putni prelaz na dijelu pruge Petrovo Novo – Doboj.

Iz ove kompanije poručuju da je završetkom radova na rekonstrukciji putnog prelaza i ugradnjom savremenih gumenih patosnica značajno podignut nivo bezbjednosti odvijanja drumskog i željezničkog saobraćaja, na mestu ukrštanja pruge i puta.

“Prije ugradnje gumenih patosnica, izvršeni su radovi na zameni kolosečnih drvenih pragova, zastornog materijala kao i regulisanje kolosijeka”, navode uz ŽRS.

Sve pripremne radove na uređenju drenažnog sistema na putnom prelazu izvršili su zaposleni Sekcije za održavanje pruga Doboj, dok je izvođač radova na ugradnji gumenih patosnica bilo preduzeće “Koming pro” Gradiška.

Iz ŽRS-a ističu da unapređenje, modernizaciju i podizanje višeg nivoa bezbjednosti na putnim prelazima “Željeznice Republike Srpske” realizuju u skladu sa finansijskim mogućnostima i planom aktivnosti na povećanju bezbjednosti odvijanja drumskog i željezničkog saobraćaja preko putnih prelaza.

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Prethodni članakMaksimalno obezbjeđenje predsjednika Republike; MUP Srpske spreman za svaki pokušaj napada!
Naredni članakVučić: Pitaću Šmita koji je član Dejtona Dodik prekršio (VIDEO)