Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da je Doboj važan regionalni centar i čvorište, te da je Srpska pokazala da se odgovorno odnosi prema ovom gradu.

“Doboj je važan za Republiku Srpsku, zaslužuje pažnju, te smo u saradnji sa Gradskom upravom u prethodnom periodu pokazali da zajedničkim radom možemo ostvariti dobre rezultate”, rekao je Višković novinarima u Doboju, gdje prisustvuje svečanostima povodom obilježavanja Dana grada – 28. juna.

On je gradonačelniku Borisu Jeriniću i građanima čestitao Dan grada, kao i dobitnicima najviših gradskih priznanja jer su prepoznati njihovi napori koje su uložili u razvoj Doboja.

Višković je čestitao i korisnicima u okviru projekta trajnog stambenog zbrinjavanja raseljenih lica, kojima će danas biti uručeni ključevi stanova.

“Čestitam im jer će danas riješiti važno egzistencijalno pitanje, kao što je krov nad glavom. Nešto što su čekali više od 20 godina”, rekao je Višković.

Dan Doboja slavi se 28. juna kao sjećanje na prvi pisani pomen grada u dubrovačkom pismu ugarskom kralju Žigmundu od 28. juna 1415. godine. 

Foto: rtvdoboj.org

Izvor: SRNA

Prethodni članakDOBOJ: Višković: Pregovori sa FBiH o modernizaciji pruge od Doboja prema Tuzli i Zvorniku
Naredni članakDOBOJ: Višković: Ubrzo poznat izvođač za dionicu od Doboja do Vukosavlja