Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da će Srpska raditi na modernizaciji željezničke infrastrukture i da se sa Vladom Federacije BiH /FBiH/ pregovara o modernizaciji pruge prema Tuzli i dalje prema Zvorniku.

“Postoji i interesovanje Srbije za nastavak modernizacije pruge od Zvornika prema Rumi, što znači da bi na neki način željeznički Doboj postao još veće čvorište i najkraća veza Beograda sa Sarajevom što se tiče željezničkog saobraćaja”, rekao je Višković novinarima.

On je naglasio da se na ovom projektu aktivno radi, te pozvao Evropsku komisiju i EU da se uključe, jer su, kako je naveo, javno obećavali kako će dati značajna grant sredstva za izgradnju i modernizaciju ove željezničke pruge.

“I danas sam razgovarao sa premijerom FBiH Nerminom Nikšićem i /ministrom komunikacija i transporta u Savjetu ministara BiH Edinom/ Fortom, koji je takođe saglasan u vezi ovog projekta. Možemo čak i zajedno taj projekat da kandidujemo prema EU i da im kažemo da je to projekat od interesa za sve građane BiH, pa da pokažu da rade ono što pričaju”, naveo je Višković.

Foto: rtvdoboj.org

Izvor: SRNA

Prethodni članakDOBOJ: Višković: Završena izgradnja bolnice, slijedi postepeno preseljenje
Naredni članakDOBOJ: Višković: Doboj – važan regionalni centar