U Doboju je večeras održan bogojavljenski koncert na kojem se predstavio virtuoz na harmonici iz Bijeljine Dušan Sekulić sa svojim bendom, čime je zvanično otvorena ovogodišnja sezona kulturnih dešavanja u gradu.

Sekulić se sa svojim bendom dobojskoj publici predstavio raznovrsnim repertoarom, djelima klasika, obradom starih narodnih i starogradskih pjesama, te svjetski poznatih hitova.

“Želimo da prikažemo harmoniku u nekom drugom svjetlu”, izjavio je Sekulić i naveo da su on i njegov bend poznati po tome što na koncertima uspostavljaju direktnu komunikaciju sa publikom koju uspijevaju iznenaditi neočekivanim stilovima poput rok, džez, metal i elektro muzike.

Sekulić je rekao da se drugi put predstavlja dobojskoj publici.

Ovaj vrsni muzičar magistrirao je u Beču, a pored zemalja u okruženju nastupao je u Mađarskoj, Češkoj, Austriji, Italiji, Španiji, Australiji.

Bogojavljenski koncert održan je u velikoj sali Slobomir P Univerziteta, a prethodno je u Umjetničkoj galeriji dobojskog Centra za kulturu i obrazovanje otvorena izložba “Zajednica kod mene” slikarke Aleksandre Kuzmanović iz Teslića.

Direktor Centra za kulturu i obrazovanje Vukosava Sofrenić rekla je novinarima da je večeras i zvanično otvorena ovogodišnja sezona kulturnih dešavanja u gradu.

Zamjenik gradonačelnika Doboja Slavko Kovačević kaže da je bogojavljenski koncert poklon Gradske uprave građanima s obzirom na to da je ulaz besplatan.

Foto: srna.rds

Izvor: SRNA

Prethodni članakSastanak lidera stranaka: Značajan napredak po pitanju Izbornog zakona – finalizacija tokom februara
Naredni članakDOBOJ: Kadrovske promjene u četiri policijske stanice u Policijskoj upravi Doboj